04 de novembre de 2019
04.11.2019
Diari de Girona

Manifestants assetgen els convidats a l'acte dels Reis a Barcelona

Independentistes han intentat bloquejar l'accés a assistents als Premis Princesa de Girona

04.11.2019 | 20:26
Manifestants assetgen els convidats a l'acte dels Reis a Barcelona

Milers de manifestants protesten des de les 16 hores d'aquest dilluns contra el Rei davant del Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona, ??on es lliuren els Premis de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) presidits per la Família Reial.

Els manifestants es concentren davant el cordó dels Mossos d'Esquadra a l'avinguda Diagonal i davant la porta del Reial Club de Polo a l'avinguda Doctor Marañón.

Prèviament, abans de l'inici de la gala d'entrega dels Premis Princesa de Girona, els manifestants han impedit el pas a persones que volien assistir a l'acte al Palau de Congressos i les han increpat i empès per bloquejar el seu pas.

Els assistents han cridat consignes com 'Fora les forces d'ocupació' i 'Fora el Borbó', i porten cartells amb la imatge del Rei cap per avall i corones ratllades.

Els antiavalots de la Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos d'Esquadra han realitzat un cordó policial que talla l'avinguda Diagonal, a més de la presència d'un perímetre de la Policia Nacional en els voltants de l'edifici.

Els manifestants han llençat alguns objectes contra el cordó policial, com ous i paper de vàter, i els Mossos d'Esquadra els han advertit dues vegades per megafonia.

Ho han fet després d'haver realitzat sobre les 19 hores a la Diagonal diverses cremes de fotos del monarca i de banderes espanyoles.

Alguns dels manifestants han envoltat a periodistes de diferents mitjans de comunicació als que han increpat i corejat consignes com: 'Premsa espanyola, manipuladora' i han llançat aigua i boles de paper.

Segons ha pogut comprovar Efe, entre les persones increpades pels concentrats es trobava el líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, ??Josep Bou, que ha hagut d'accedir al Palau de Congressos escortat per agents dels Mossos.

Els manifestants han increpat Bou al crit de "feixista" i "provocador", li han escopit i li han sacsejat, davant la qual cosa el regidor popular ha replicat: "Jo sóc tan català com vosaltres".

Un policia de paisà ha acudit en suport de Bou i se l'ha endut del lloc per ajudar a accedir al Palau de Congressos per una altra entrada.

Algun dels concentrats han seguit increpant l'home i fins i tot l'han empès, de manera que finalment ha retrocedit i ha empès també a un dels antimonàrquics, envoltat per un nombrós grup de periodistes.

Centenars de persones es concentren a l'avinguda Diagonal de Barcelona, ??tancada al trànsit des de primera hora d'aquesta tarda, per protestar contra la visita del rei a la capital catalana, davant d'un Palau de Congressos blindat des d'ahir per la policia.

A més, un grup d'independentistes s'ha dirigit cap a l'entrada del Club de Polo, situat a la propera Avinguda Marañón, per bloquejar la sortida cap al Palau de Congressos de diversos convidats, el que també ha provocat moments de tensió amb els Mossos d' Esquadra desplegats en el lloc, especialment a la cantonada amb l'Avinguda de Xile.

La princesa Elionor assisteix a Barcelona al seu primer acte oficial a Catalunya, on acompanyada pels Reis lliura aquesta tarda els Premis Princesa de Girona, que compleixen la seva desena edició, enmig de les protestes independentistes contra aquesta convocatòria en campanya electoral.

Des de poc abans de les quatre de la tarda, centenars de persones s'han acostat als voltants del Palau de Congressos, situat al costat de la sortida de Barcelona per la Diagonal, per protestar per la presència del rei en aquest acte a la capital catalana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit