Les autoritats britàniques van advertir que a l'ordre de detenció europea dictada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena contra l'exconsellera d'Educació Clara Ponsatí li manca informació, fet pel qual mantenen aturada l'execució de l'arrest, però van demanar disculpes a les autoritats espanyoles per un error de «falta de comunicació» sobre la tramitació de la mateixa. En concret, en un primer moment les autoritats britàniques van respondre a l'ordre de detenció i entrega contra Ponsatí, escapolida a Escòcia per un delicte de sedició, al·legant que la petició «és desproporcionada».

No obstant això, hores després, des de la Unitat Oficina Sirene (cooperació policial europea) es va remetre un altre document amb caràcter urgent a les autoritats espanyoles en què s'aclaria l'ordre anterior. «La nostra resposta afirmava incorrectament que l'ordre era desproporcionada. No és desproporcionada, només que actualment no té informació essencial», es llegeix en un document difós per La Moncloa.

Per part seva l'advocat de Ponsatí, Aamer Anwar, explica que l'euroordre comença el relat «amb les activitats del moviment per la independència» el desembre de 2012, quan Ponsatí «va assumir Ensenyament el 14 de juliol del 2017». «Sembla haver-hi contradiccions evidents contingudes en una ordre de 'divagació' que s'estén en 59 pàgines, que salta [del delicte] de rebel·lió al de sedició, mentre que Ponsatí és acusada de sedició, fet que només es menciona breument en dues pàgines, sense claredat pel que fa al seu paper [de Ponsatí]». La notícia va ser rebuda amb alegria especial pels exconsellers Toni Comín i Lluís Puig, acusats del mateix delicte i sobre els quals també pesa una ordre de detenció emesa per Llarena. Els dos afirmen que la decisió de les autoritats britàniques es tradueix en proves «més contundents» al seu favor.

De la seva banda, el Tribunal Suprem recorda que l'euroordre té encara recorregut, ja que l'ha d'avaluar l'autoritat judicial britànica, que és «la competent» en aquests casos. En la mateixa línia van expressar-se fonts del Ministeri d'Interior, que es remeten a l'última paraula que pugui tenir la justícia en aquest procés.