09 de novembre de 2019
09.11.2019
Diari de Girona

La Moncloa torna a portar al TC una moció del Parlament sobre l'autodeterminació

El Govern espanyol creu que la cambra catalana vol continuar amb el procés i recorre una proposta de la CUP

09.11.2019 | 01:17
La portaveu del Govern espanyol, Isabel Celaá, ahir en roda de premsa.

El Consell de Ministres va decidir un divendres més acudir al Tribunal Constitucional (TC) per anul·lar dos acords més de la Mesa del Parlament de Catalunya, aquest cop una proposta de la CUP a favor del dret d'autodeterminació, i va advertir que es posa de manifest la «clara intenció» de l'ens que dirigeix el Parlament de «continuar» amb el procés cap a la independència.

És el quart Consell en què l'executiu pren la decisió de plantejar allò que es denomina incidències d'execució de sentència, una apel·lació al TC perquè anul·li diversos acords per entendre que incompleixen sentències i providències del Tribunal. Són en total deu els incidents presentats des del 4 d'octubre fins avui.

En concret, el Govern central va decidir ahir actuar contra l'admissió a tràmit per la Mesa del Parlament el passat 29 d'octubre d'una moció de la CUP i s'insisteix en la voluntat d'exercir el dret d'autodeterminació.

També es dirigeix contra la decisió de la mateixa Mesa del Parlament de rebutjar el 5 de novembre les sol·licituds de reconsideració d'aquesta admissió a tràmit, presentades per PSC, Ciudadanos i PP.


Sentències del 2015 i 2018

La portaveu del Govern, Isabel Celaá, va explicar que es planteja al TC que anul·li aquests dos acords perquè incompleixen sentències del tribunal del 2015 i 2018 que rebutgen el dret d'autodeterminació i perquè «desobeeixen» providències del mateix Constitucional del 10 i 16 del passat octubre, quan va anul·lar ja resolucions del Parlament que insistien en la sobirania del poble català i en el seu dret a l'autodeterminació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook