La Guàrdia Civil ha detingut el secretari general de l'Esport i exdiputat de CiU al Parlament, Gerard Figueras, i l'exregidora del PDeCat a Barcelona Mayte Fandos, en el marc d'una operació contra una trama acusada de desviar subvencions públiques a fundacions afins a CDC.

Segons han informat a Efe fonts pròximes a la investigació, Figueras ha estat detingut a primera hora d'aquest matí al seu domicili, que ha estat registrat pels agents.

Posteriorment, ha estat traslladat a la seu de la Secretaria General de l'Esport i l'Activitat Física, així com del Consell Català de l'Esport que depèn d'ella, situat en un edifici d'Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat), on els agents de la Guàrdia Civil estan registrant la seva oficina.

En el marc d'aquesta operació, dirigida pel titular de jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, la Guàrdia Civil té previst practicar 4 detencions i cinc entrades i registres.

Figueras, secretari general de l'Esport de la Generalitat des del febrer del 2016, va ser director del Consell Català de l'Esport entre el 2013 i el 2016, a més de president de la Joventut Nacionalista de Catalunya, branca juvenil de l'extinta CDC, entre el 2008 i el 2012, i diputat de CiU al Parlament entre el 2010 i el 2012.