El Parlament no publicarà en el seu butlletí oficial la moció sobre l'autodeterminació aprovada aquest dimarts i l'admissió a tràmit ha estat suspesa pel Tribunal Constitucional (TC).

Fonts de la Mesa del Parlament han explicat que el secretari general de la cambra ha donat l'ordre als lletrats de no publicar el text aprovat, de manera que en cap cas pot tenir validesa legal.

El polèmic text, iniciativa de la CUP, ha sortit endavant gràcies al suport de JxCat, ERC i la CUP, i l'abstenció dels comuns, mentre que Ciutadans, PSC-Units i PPC no han participat en la votació; els taronges han abandonat l'hemicicle, mentre que socialistes i populars han marcat la seva assistència però no han votat.

Finalment, la moció del Parlament s'ha votat gairebé en paral·lel a la suspensió de la tramitació -segons fonts del Parlament, la comunicació del TC ha arribat tres minuts després-.

En qualsevol cas, fonts jurídiques asseguren que el text aprovat tampoc tindria validesa tècnica ja que la seva admissió a tràmit ha quedat suspesa pel TC