Un incendi que es va declarar ahir cap a dos quarts de tres de la tarda en un bloc de pisos de Juneda (Garrigues) va obligar a passar la nit en una casa de colònies 120 veïns, segons Protecció Civil.

Els Bombers, que van enviar nou dotacions a l'indret, van explicar que el succés va tenir lloc al carrer Riu de la Fenosa, concretament a l'aparcament de l'immoble.

Va cremar una pila de matalassos i les flames van afectar tres cotxes de manera parcial. El fum va afectar deu cotxes més, cinc motos i tres bicicletes. Durant les tasques d'extinció de les flames s'han evacuat la vuitantena de veïns que en aquell moment hi havia a l'edifici. L'estructura va quedar sense aigua i haurà de ser apuntalada, tot i que no es tem que col·lapsi.

Edifici apuntalat

Un cop apagades les flames, els Bombers van comprovar que la temperatura havia afectat un pilar i el forjat del sostre de l'aparcament. Es va avisar una constructora local perquè apuntali l'edifici. A banda, l'immoble va quedar inhabitable, atès que l'incendi va fondre les canonades de plàstic que conformen el circuït d'aigua.

Davant d'aquest panorama els Bombers van acompanyar els veïns als seus domicilis perquè puguin recuperar pertinences personals. L'Ajuntament de Juneda va habilitar el pavelló municipal perquè els habitants per acollir-los i va activar la fase d'alerta del seu pla de Protecció Civil. En paral·lel es va informar que els evacuats passaran la nit a la Granja Escola La Manreana.