16 de novembre de 2019
16.11.2019
Diari de Girona

L'Audiència Nacional veu «proporcionades» les actuacions policials de l'1-O

16.11.2019 | 01:28
L'Audiència Nacional veu «proporcionades» les actuacions policials de l'1-O

El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno ha arxivat una querella presentada contra diversos responsables de les forces i cossos de seguretat de l'Estat per un presumpte delicte de lesa humanitat l'1-O i ha afirmat que la seva actuació va ser «proporcionada» i «legítima».

El jutge, en un acte que es va fer públic ahir, subratlla que en la querella presentada per diversos particulars «no s'aporten ni consten mínimament acreditades dades o elements objectius que permetin considerar la concurrència del delicte».

La querella -afirma el jutge- «no té el mínim rigor» i no hi ha proves que sustentin les afirmacions que van realitzar els querellants, que van plantejar que l'1-O hi va haver un «atac indiscriminat» a la població civil planejat per un comandament únic de la Policia i Guàrdia Civil.

El fiscal es va oposar a la querella en un escrit en el qual va subratllar que en el camí cap a la independència es va actuar «sabent que amb això es corria el risc que es produirien altercats greus i alteracions d'ordre públic» amb «granes possibilitats de risc i inseguretat per a la població».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit