El president de la Generalitat, Quim Torra, ha convocat la taula de diàleg de partits catalans el dijous 5 de desembre a la tarda al Palau de la Generalitat.

Segons han explicat a Europa Press fonts dels partits que acudiran a la reunió, han rebut la convocatòria aquest dimarts, a la qual està previst que assisteixin JxCat, ERC, els comuns i el PSC --que va dir que hi aniria però va demanar saber-ne l'objectiu-- , i no Cs, el PP i la CUP.

La taula de diàleg tindrà lloc probablement després dels primers contactes entre el PSOE i ERC aquesta setmana per abordar la investidura o no del president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez.

El conseller Damià Calvet va explicar la setmana passada, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, que la taula de partits que convocarà Torra pretén "esclarir el posicionament del Govern en el futur diàleg" amb l'executiu central.

Fonts de la Presidència consultades per Europa Press puntualitzen que estan acabant de tancar la data en què es produirà aquesta reunió.