05 de desembre de 2019
05.12.2019
Diari de Girona

Els líders independentistes empresonats busquen feina per poder sortir unes hores de la presó

La setmana vinent es decidirà si se'ls classifica en segon o tercer grau · En estar inhabilitats no podran treballar en el sector públic

05.12.2019 | 19:15
Imatge d'arxiu dels líders independentistes empresonats a Lledoners

Els líders independentistes empresonats pels fets d'octubre de 2017 han començat a buscar feina. Segons ha avançat TV3, tenir una feina els permetria sortir de presó unes hores a la setmana un cop obtinguin el segon grau penitenciari. Aquest tràmit el podria decidir la setmana vinent Institucions Penitenciàries de la Generalitat.

El segon grau penitenciari -el que tenen molts presos- flexibilitza la vida a la presó i permet que els reclusos surtin de la presó durant unes hores per anar a treballar. En el cas del tercer grau, els reclusos només van a la presó a dormir.

Les condemnes als líders independentistes preveuen la pena d'inhabilitació, de manera que no podran treballar en el sector públic. Així, ni Oriol Junqueras (professor a la UAB) ni Jordi Sànchez (adjunt al Síndic de Greuges) podrien recuperar els seus càrrecs. Per això, han de trobar una feina al sector privat, o bé dedicar-se al voluntariat o a la cura de familiars.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook