La Susana és agent dels Mossos d'Esquadra, treballa a la Unitat d'Investigació de Balaguer i acaba de ser sotscampiona d'Espanya de tir pràctic o recorreguts de tir. Ella és l'única mossa d'esquadra que practica aquest esport i és una de les millors d'Europa.

Recorreguts de tir o IPSC és una disciplina de tir esportiu nascut a Califòrnia i conegut internacionalment, però poc practicat al nostre país. Consisteix a resoldre un escenari amb diferents blancs i posicions de tir amb arma de foc, moltes vegades en moviment. Els blancs acostumen a ser hexagonals amb tres zones de puntuació de diferent valor i es col·loquen en diferents distàncies de fins a 40 metres.

Segons la Susana és un esport divertit amb exigència física i que requereix una concentració i control de l'estrès molt important, alhora que s'ha de ser resolutiu, precís i ràpid. A tot això, se sumen les estrictes normes de seguretat que l'esport requereix, ja que s'ha de tenir un control total de l'arma.

Per arribar a ser una de les millors entrena de dues a tres vegades a la setmana, sumant més 10.000 trets a l'any. Aquest entrenament li dona control de l'estrès amb la manipulació de l'arma i per un policia és bàsic aquest control i aquest aprenentatge perquè li dona seguretat i eficàcia en el treball policial.

Practica aquest esport des de l'any 2016 animada per la seva parella, també mosso d'esquadra. Des de que va començar a practicar aquest esport ha guanyat cada any el campionat de Catalunya i el 2017 ja va començar a competir en campionats d'Espanya en altres modalitats de tir i va quedar sotscampiona del campionat d'Espanya en la seva categoria.

El 2018 va canviar de modalitat que li permet fer un tir més veloç i instintiu. Durant aquest any va quedar tercera en un campionat de França, tercera al campionat d'Espanya i sotscampiona de cinc fases nacionals.

Enguany és una de les imatges del campionat d'Europa, ja que apareix ella en els cartells que promocionen el campionat.

A part d'ella hi ha més mossos que l'acompanyen en els diferents campionats, tots ells en els primers llocs del rànquing a nivell nacional. Entre tots volen fer que aquest esport sigui cada vegada més reconegut i valorat.

Al setembre va quedar sotscampiona del campionat d'Espanya i ara prepara el salt al campionat mundial que se celebrarà l'any vinent a Tailàndia.