Una jove manresana de 25 anys d'edat, Gemma Cabanes Serra, va morir a Mèxic ara fa dues setmanes, on la noia estava cursant els seus estudis universitaris, tal i com ha pogut saber Regió 7, diari del mateix grup editorial que Diari de Girona.

El funeral de la jove es va celebrar dimecres passat a l'espai Mémora de la funerària Fontal de Manresa.

La noia, però, havia mort dues setmanes abans, el 19 de novembre, al país llatinoamericà.

Van ser els diferents tràmits per a la repatriació del cos de l'estudiant catalana Gemma Cabanes, que van obligar a alguns dels familiars de la jove a desplaçar-se al país centreamericà, el que explica les dues setmanes que van passar entre la defunció de la jove i el moment en què es va poder portar a terme el funeral a la capital del Bages.

La mort estudiant catalana a Mèxic de la jove podria estar relacionada amb una ingesta alimentària segons el diari manresà, encara que ahir aquest diari no va poder confirmar aquest extrem.

A la ciutat de Manresa, la jove Gemma Cabanes era força coneguda en el teixit associatiu, com ha conegut Regió7 ja que estava implicada en la vida social de la ciutat i formava part de diferents entitats, com els Geganters de Manresa i també l'escola de la pau de la Comunitat de Sant Egidi.

Al país centreamericà, la jove manresana hi estava fent el seu últim curs universitari de la carrera de Psicologia, en el marc d'un programa d'intercanvi entre universitats.