09 de desembre de 2019
09.12.2019
Diari de Girona

Entitats socials que gestionen serveis d'infància denuncien impagaments de la Generalitat

Asseguren que el deute acumulat és de 13 milions d'euros i estudien reclamar interessos de demora

09.12.2019 | 15:27
Imatge d'arxiu d'una activitat d'una entitat del tercer sector que treballa amb nens

La Confederació del Tercer Sector Social de Catalunya ha denunciat que persisteixen els retards en els pagaments del serveis públics d'atenció residencial a la infància per part de la Generalitat, una situació, apunta, que genera "greus tensions de tresoreria a les entitats socials i posa en risc tant la sostenibilitat dels serveis com el compliment de les obligacions laborals".

En un comunicat, la confederació s'ha queixat que les entitats han de finançar els serveis a través de recursos propis o endeutant-se amb bancs, quan la responsabilitat és del Govern. Estima un deute acumulat de 13 milions d'euros, sis milions de factures de setembre que s'havien d'abonar a finals de novembre i 7 milions de factures anteriors. Les entitats estudien reclamar els interessos de demora.

Al marge d'això, el tercer sector social ja fa mesos que reclama un pla de recuperació i millora del finançament del conjunt de serveis socials i atenció a les persones. Es queixen que les tarifes que paga el Govern estan congelades des de fa 10 anys, de manera que les entitats han hagut d'assumir costos com l'IPC, l'IVA o els increments salarials vinculats als convenis col·lectius.

Imatge d'arxiu d'una activitat d'una entitat del tercer sector que treballa amb nens

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook