El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha apuntat aquest dilluns que un dels "dèficits" de la sanitat pública a Catalunya és que té un "sobrecost" per la gent que ve a Catalunya a intervenir-se. "La sanitat de Catalunya és d'una qualitat excel·lent. La prova és que vénen d'altres comunitats a intervenir-se", ha indicat en declaracions a Ser Catalunya en preguntar-li per les llistes d'espera.

"Qui ens havia de dir que la versió sanitària de l'Espanya ens roba l'encunyaria el senyor Ribó, Síndic del procés. Li hauria de caure la cara de vergonya", ha etzibat el president del grup parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa.

Hores després, al Parlament de Catalunya, Ribó ha descartat retractar-se per les seves declaracions sobre la sanitat catalana i veu "radicalment fals" que hagi atribuït el mal funcionament de la sanitat catalana al sobrecost de les persones que venen a Catalunya per operar-se

Segons Ribó, diverses persones "s'han llançat" a fer opinions polítiques a partir d'un tuit i ha dit que la institució del Síndic de Greuges ha demanat al mitjà de comunicació que rectifiqui. "És elemental i es pot contrastar si el que es diu és o no és", ha afegit.