Un dels ferits en l'explosió al campanar de Centelles (Osona) està molt greu, sis estan greus i dos més lleus, segons informen fonts de l'Hospital Vall d'Hebron. Els nou afectats per cremades de diversa consideració es troben ingressats en aquest hospital des d'ahir dilluns, quan es van produir els fets. Part de la pólvora que portaven els trabucaires es va encendre mentre estaven al campanar en la celebració de la Festa del Pi en honor de la seva patrona, Santa Coloma.

Després de l'accident, que es va produir a les 12 del migdia, es van suspendre tots els actes de la Festa del Pi i l'organització va optar per completar la tradició de dur l'arbre a l'interior de l'església de Santa Coloma a la tarda, però sense balls ni música.

Fins al lloc de l'accident s'hi van desplaçar dotze unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), amb deu ambulàncies i dos helicòpters medicalitzats, així com Bombers i Mossos d'Esquadra. Un equip de psicòlegs del SEM va atendre familiars i amics a l'Ajuntament del municipi.