El Servei Català de Trànsit ha informat que durant el període de Nadal del 20 de desembre al 6 de gener han mort tres persones en tres accidents de trànsit diferents a les carreteres catalanes. El primer va ser el dia 26 de desembre a la C-17 a la Garriga, el segon el 31 de desembre a l'N-IIa a Martorell i el tercer aquest 5 de gener, a l'AP-7 al Vendrell. Segons el balanç de trànsit, enguany han disminuït les víctimes mortals respecte al període anterior 2019-2020, ja que l'any anterior hi va haver quatre morts en quatre accidents, del 21 de desembre al 6 de gener.

Balanç del 3 al 6 de gener

Com recull el Servei Català de Trànsit en el seu balanç sobre les incidències viàries del 3 al 6 de gener, hi ha hagut una víctima mortal a les carreteres catalanes. Aquest accident va tenir lloc el diumenge cap a les 9.39 hores, quan un turisme va sortir de la via a l'AP-7 al Vendrell. Va morir V.B.P, de 74 anys i veí de Sant Cugat del Vallès. La passatgera davantera va resultar ferida lleu i va ser traslladada a l'hospital del Vendrell.

Pel que fa a la mobilitat de retorn, les retencions més destacades d'aquest dilluns a la tarda han estat a la B-23 amb 6 km a Esplugues de Llobregat i a la Ronda Litoral, també amb 6 km en direcció al Nus del Llobregat. També hi ha hagut 2 km de retenció a la B-20 a Santa Coloma de Gramenet. Com a incidents destacables, la T-314 ha estat tallada a Riudoms a causa d'un accident, tot i que s'han fet desviaments. La C-17 també s'ha tallat a l'altura de Ripoll en direcció Ribes de Freser arran d'un sinistre; els vehicles s'han desviat pel voral de la via. A més, a l'A-2 s'han produït retencions a Corbera de Llobregat en direcció Lleida per un accident que ha obligat a tallar un carril.

Durant el matí, les vies que han registrat més volum de trànsit han estat la C-58 a Ripollet en sentit sud; la B-23 a Esplugues de Llobregat en direcció la capital catalana; la Pota nord (B-20) a Santa Coloma de Gramenet en direcció Nus de la Trinitat; l'A-2 a Sant Vicenç dels Horts en direcció Barcelona; la B-24 a Pallejà per enllaçar amb l'A-2; la C-59 a Palau-solità i Plegamans en direcció Caldes de Montbui i la C-60 a Argentona en direcció Granollers.

Pel que fa al diumenge, hi va haver un accident a la C-31 al Prat de Llobregat en sentit Barcelona que va provocar mig quilòmetre de retenció. A la Ronda de Dalt o B-20 també hi va haver una topada arribant al Nus de la Trinitat en sentit Besòs i hi va haver mig quilòmetre de cua.

El dissabte la circulació en general va ser fluida, però hi va haver incidències en alguns punts com la C-58, on es van tallar dos carrils al Nus de la Trinitat en sentit Barcelona per un accident que va provocar uns 4 km de retenció de Montcada a Barcelona. A la C-17 es va donar pas alternatiu a Ripoll per un accident i a la C-16 hi va haver 6 km de retenció a la Nou de Berguedà, els mateixos que a la N-145 a les Valls de Valira en sentit Andorra.

A banda d'això, hi va haver un accident de gravetat a l'N-340 a Roda de Berà. Cap a les 4.39 hores, un vehicle va sortir de la via i això va provocar un ferit greu. A més, cap a les 19.34 hores del mateix dissabte, un camió va atropellar dues persones que havien baixat del vehicle per canviar la roda punxada de la furgoneta en què viatjaven a l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit Barcelona. Una d'elles va resultar ferida greu i l'altra ferida menys greu.