El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha afirmat avui que "respecta" a Parlament en relació a la seva decisió sobre l'acta de diputat de el president de la Generalitat, Quim Torra, encara que ha precisat que "dóna per fet" que el Parlament "va a respectar les decisions i pronunciaments judicials".

Illa, que ha visitat la Facultat de Física i Química de Barcelona que aquesta tarda acollirà les prova MIR i altres especialitats mèdiques, ha reiterat que el govern manté la seva aposta "ferma i decidida" pel "diàleg".

El ministre ha aclarit les declaracions que havia fet aquest matí a Pineda de Mar (Maresme), on havia dit que "respectarà" la decisió que prengui el Parlament sobre l'acta de Torra com a diputat.

"Nosaltres mantenim una aposta ferma pel diàleg i donem per fet que el Parlament de Catalunya va a respectar les resolucions judicials", ha dit Illa.

En una visita a la localitat de Pineda de Mar, afectada pel temporal "Glòria", Illa ha assenyalat aquest matí que la decisió d'obeir al Tribunal Suprem i complir amb l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar l'acta a Torra competeix exclusivament a la cambra catalana i que l'executiu "respectarà" el que aquesta decideixi.

"És una decisió que correspon prendre a Parlament de Catalunya i em remeto al que ells diguin. Respectarem el que ells decideixin", ha insistit.

No obstant, el ministre ha ressaltat que el Govern "ha fet una aposta ferma i decidida pel diàleg" i que "la mantindrà" amb independència del que "altres organismes" acabin fent.

El president de Parlament, Roger Torrent, té fins dilluns per decidir si obeeix a Suprem i compleix amb el dictamen de la JEC, que va ordenar retirar l'acta de diputat a Torra després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el condemnés per desobediència.

La resposta arribarà probablement durant el ple convocat per dilluns que ve a les 15:00 hores, quan es veurà si el president de la Generalitat exerceix amb normalitat la seva condició de diputat i vota al primer punt de l'ordre del dia previst: els pressupostos del Parlament.