27 de gener de 2020
27.01.2020

Pols de Torra al Parlament: el secretari general ordena retirar-li l'acta de diputat i el president el qüestiona

Torra assegura que s'està posant en risc la legislatura i el govern

27.01.2020 | 11:18
Quim Torra (dreta) i Roger Torrent, en una imatge d'arxiu

El secretari general del Parlament, Xavier Muro ha donat instruccions als serveix jurídics de la cambra perquè iniciïn els tràmits de retirada de l'acta de diputat a Quim Torra, després de les decisions del Tribunal Suprem i la Junta Electoral Central. Un decisió que el president de la Generalitat no ha encaixat bé. Fonts de la Presidència de la Generalitat asseguren que Torra creu que el secretari general "no té competències per a dictar la resolució que ha dictat, que anava dirigida al president del Parlament, Roger Torrent". I que amb el que està passant "es posa en risc la legislatura i el Govern", posant el focus així clarament a la posició d'ERC davant la nova situació.


Segons les mateixes fonts, el president creu que ara el que necessita és "saber si aquest Parlament és en mans dels representants dels ciutadans o de secretaris generals i lletrats que canvien els discursos". "Permetrà el president Torrent que un secretari general ordeni i tregui i posi diputats? Qui mana és el president", expliquen des del Palau.


Torrent, en el centre


Amb tot, fonts de la Presidència asseguren que és Roger Torrent qui té ara la pilota al sostre i que és ell qui ha de decidir, per això asseguren que prefereixen centrar-se en el president del Parlament perquè doni resposta a la situació i no tant en el paper dels lletrats i el secretari general. "La decisió final és del president del Parlament", afirmen. I és que tant Torra com JxCat remarquen ara que "la qüestió està en qui treu escons, un funcionari o el Parlament de Catalunya del qual Torrent n'és el màxim representant". "Els diputats els treu i els posa el Parlament. El president Torrent ha de defensar aquesta sobirania", asseguren des de Palau i també des de l'espai de JxCat.

En aquest sentit, tant Torra com el grup parlamentari recorden que "no han variat la seva posició, que és la mateixa que el que va votar el ple del Parlament el dia 4 de gener, que va ratificar que el president és diputat i president".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit