Un home de 33 anys procedent de la zona xinesa de Wuhan és el primer cas sospitós de coronavirus a Catalunya, segons ha informat l'Agència de Salut Pública de Catalunya en un comunicat. L'home va tenir símptomes dilluns i ha estat traslladat al Centre Hospitalari de Referència per a malalties d'Alt Risc, que és l'Hospital Clínic. Les proves que es realitzaran al laboratori de suport de vigilància epidemiològica descartaran o confirmaran finalment el cas. Aquest procediment segueix l'establert en el protocol d'actuació a Catalunya davant de casos sospitosos de coronavirus.

L'home s'ha traslladat al Clínic perquè complia els criteris recollits en el protocol i perquè en aquest centre és on es faran les proves que confirmaran o descartaran si es tracta d'un cas del nou coronavirus. Salut preveu tenir els resultats entre 24 i 48 hores, tot i que podrien estar disponibles abans o fer esperar més.

Els dos criteris epidemiològics establerts són haver estat a Wuhan menys de dues setmanes enrere -període d'incubació- o en contacte amb algú amb la malaltia; els dos criteris clínics, tenir una infecció respiratòria greu o bé tenir tos, dolor a la gola o febre encara que sigui de manera més lleu. Si una persona compleix un dels dos criteris epidemiològics i un dels dos clínics, s'activa el protocol per estudiar el cas, que passa de sospitós a trobar-se en fase d'investigació.