El Govern central ha rectificat aquesta tarda i ha subratllat la seva disposició de constituir la taula de diàleg amb la Generalitat abans de les eleccions catalanes, quan aquest migdia advocava per posposar aquest diàleg per després dels comicis.

Set hores després de defensar retardar la constitució de la taula i esperar que hi hagués un nou Govern, el Govern central ha remès un nou missatge als mitjans en què canvia de posició i s'avé a convocar la taula.

Moncloa lamenta que en aquesta jornada s'hagi posat en dubte la seva voluntat de diàleg i el seu compromís de complir amb els acords pactats de manera que, "per descartar qualsevol dubte", subratlla la seva disposició al que se celebri la taula.

No obstant això considera que atès l'horitzó electoral decidit pel president de la Generalitat, Quim Torra, "no es donen les millors circumstàncies per iniciar el diàleg entre governs".

Ho entén així perquè un dels dos governs -el de Torra- "ha posat punt final a la legislatura" i el nou Govern no podrà constituir-se fins a la celebració de les eleccions anunciades".

Aquest migdia, l'Executiu anunciava la seva intenció de mantenir la trobada del president, Pedro Sánchez, amb el president de la Generalitar, Quim Torra, però considerava que la constitució de la taula entre governs havia de posposar-se fins després de la celebració dels comicis, que encara no tenen data.

Però ha canviat d'opinió aquesta tarda, després que Esquerra exigís que de la reunió de Sánchez i Torra prevista per al dia 6 surti una data per a la constitució de la taula de negociació.

La direcció d'ERC advertia a més en un comunicat que "ajornar la taula de negociació entre el govern espanyol i el govern català" era "un incompliment flagrant de l'acord" entre ERC i el PSOE, a més d'"una irresponsabilitat absoluta"

Reunió Sánchez-Rufián

Sánchez i el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, han mantingut una trobada a la Moncloa aquest dijous després de l'anunci de l'ajornament, segons ha avançat TV3 i han confirmat fonts coneixedores de la trobada a l'ACN.