L'alcaldessa de Vic (Barcelona) i diputada de Junts per Catalunya al Parlament, Anna Erra, ha defensat en el ple del Parlament d'aquest dimecres que els catalanoparlants es dirigeixin en català a persones que "pel seu accent o pels seus trets" no aparentin ser catalanoparlants.

Durant la sessió de control al Govern en el ple, Erra ha realitzat una pregunta a la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, sobre la valoració del programa 'No em canviïs la Llengua', que planteja no canviar al castellà en aquestes situacions.

Ha assegurat que l'objectiu d'aquesta campanya és "conscienciar als catalans autòctons que hagin nascut fora que cal aprendre el català i posar fi al costum molt present en determinades zones del país de parlar en castellà amb qualsevol persona que, pel seu aspecte físic o el seu nom, no sembli catalana".

Tot i que Erra ha iniciat la seva intervenció assegurant que el català és llengua d'acolliment i fraternitat, les seves paraules han aixecat crítiques, murmuris i gestos de contrarietat en l'hemicicle.