20 de febrer de 2020
20.02.2020

Joaquim Forn surt de la presó per treballar com a jurista a Mediapro

L'exconseller treballarà en el departament legal de Mediapro a partir d'aquest dijous

20.02.2020 | 08:16
Joaquim Forn surt de la presó per treballar com a jurista a Mediapro

L'exconseller d'Interior Joaquim Forn ha sortit poc després de les 07:30 hores d'aquest matí de la presó de Lledoners (Barcelona) per anar a treballar com a jurista al grup Mediapro, en el primer dia en què se li aplica l'article 100.2 del reglament penitenciari.

Forn podrà sortir de la presó dotze hores i mitja al dia, cinc dies a la setmana, de dilluns a divendres, per treballar en el departament legal de la productora Mediapro, on s'encarregarà dels assumptes de dret públic.

Dos familiars han recollit Joaquim Forn en un cotxe privat a les portes de la presó per traslladar-lo fins a la ciutat de Barcelona, on té la seva seu Mediapro.

Forn, condemnat a 10 anys i mig de presó per sedició, segueix així l'estela del líder d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, de l'exconsellera Dolors Bassa i de l'expresidenta de Parlament, Carme Forcadell, que es beneficien ja de l'aplicació de l'article 100.2, que flexibilitza el règim penitenciari.

La presó de Lledoners també ha aplicat aquest article a l'exlíder de l'ANC Jordi Sànchez, encara que de moment no ho ha activat.

El 100.2 el proposen les juntes de tractament de les presons -integrades per juristes, psicòlegs, educadors socials, metges i mestres- i els eventuals recursos s'esgoten a l'Audiència de Barcelona, a diferència de la classificació penitenciària, en què l'última paraula la té el tribunal sentenciador.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook