La taula de diàleg entre governs sobre el futur de Catalunya es reunirà al Palau de la Moncloa el proper dimecres 26 de febrer a la tarda.

En una carta enviada aquest dijous al president de la Generalitat, Quim Torra, el cap de Govern, Pedro Sánchez, li comunica que accepta aquesta data per a la reunió després que Torra l'informés que per motius d'agenda no podria reunir-se amb ell dilluns que ve i li proposava cinc dates alternatives, entre elles aquest 26 de febrer.

"Els equips, com vostè sap, han estat en comunicació permanent, de manera que ens sembla perfecte poder convocar la primera sessió de la taula de diàleg el proper dimecres 26 de febrer a la tarda, al Palau de la Moncloa", assegura Sánchez.

En la missiva, el cap de l'Executiu destaca que té la "voluntat sincera de dialogar i d'acordar" i proposa "recomençar" el diàleg "en el moment en què els camins es van separar i els arguments van deixar d'escoltar-se".

"Tots sabem que és necessari el diàleg i aquesta ha de ser la legislatura que el promogui. Aquest és l'esperit que volem transmetre a aquesta taula en què tantes esperances tenen dipositades tots els ciutadans i ciutadanes", subratlla.

Sánchez ha remès aquesta carta a Torra després que el president de la Generalitat li enviés una altra missiva en què recrimina al cap de Govern central que plantegés "unilateralment" una data sense haver-la "acordat" abans.

En la seva carta, Torra lamenta que aquest diàleg "no comenci amb bon peu" i reitera que "fer propostes de data de reunió a través dels mitjans de comunicació, sense haver-les pactat abans a l'agenda de les dues parts, no és la manera de mostrar que es vol un diàleg honest i fructífer".

"Vostè i jo vam quedar a la reunió del Palau de la Generalitat que la data, així com el lloc de la reunió i l'ordre del dia, es fixaria a través d'uns equips tècnics designats per tots dos", diu Torra, que es mostra disposat a concretar aquestes qüestions "com més aviat millor".

Precisament aquest dijous s'ha conegut que el ministre d'Universitats, Manuel Castells, formarà part també d'aquesta taula de diàleg i a la qual acudirà amb ànim de defensar el seu compromís amb el diàleg, una "sortida negociada i democràtica".

Un fòrum en el qual, a falta que es confirmin oficialment tots els seus integrants, estaran, a més del cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, i el vicepresident segon, Pablo Iglesias.

No està confirmat encara però un altre dels ministres que també podria participar és el titular de Sanitat i secretari d'Organització de PSC, Salvador Illa, que en una recent entrevista amb Efe manifestava la seva "ferma convicció" que la taula de govern i Generalitat sobre Catalunya serà un instrument "útil" per al retrobament.