La taula de diàleg sobre Catalunya entre el Govern central i la Generalitat es reunirà cada mes i de forma alternativa a Madrid i Barcelona, segons s'ha acordat en la primera reunió d'aquest fòrum celebrat aquest dimecres al Palau de la Moncloa.

En un comunicat conjunt, les dues parts han valorat la trobada d'avui en què s'han establert les bases del diàleg abordant alguns aspectes metodològics i s'ha constatat la "naturalesa política del conflicte" i que requereix d'una "solució política".

"Les dues delegacions coincideixen que la taula de governs és un instrument per vehicular una solució i, per això, s'han emplaçat a continuar treballant per impulsar el diàleg, la negociació i l'acord", asseguren.

En qualsevol cas, afegeix el comunicat conjunt, qualsevol acord que s'adopti en el si de la taula es formularà "en el marc de la seguretat jurídica".

Una fórmula que ja s'ha emprat en anteriors reunions entre el Govern central i la Generalitat.

Després d'aquesta primera reunió, a la qual han assistit els dos presidents, Pedro Sánchez i Quim Torra, i diversos vicepresidents de dos governs, s'habilitarà un nou "grup de treball" integrat per una delegació de cada part.

Els presidents i vicepresidents s'incorporaran a la taula quan sigui necessari ratificar acords polítics, tret que alguna de les parts decideixi una altra composició.