26 de febrer de 2020
26.02.2020

Confirmat el segon cas de coronavirus a Catalunya

Es tracta d'un noi de 22 anys que ha estat a Itàlia

26.02.2020 | 12:49
Confirmat el segon cas de coronavirus a Catalunya

Salut ha confirmat aquest dimecres el segon cas de coronavirus a Catalunya. Es tracta d'un noi de 22 anys de Barcelona que ha estat a la zona de Milà entre el 22 i el 25 de febrer. Ell mateix es va presentar dimarts a l'Hospital Clínic amb símptomes lleus: mal de coll, mal de cap i 37,5 graus de temperatura. El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha explicat que ara s'estan identificant els seus contactes perquè quedin aïllats als domicilis. La primera infectada, una dona italiana de 36 anys, evoluciona "perfectament bé", ha dit Guix. Els vuit casos sospitosos de dimarts han donat negatiu i per això, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha remarcat que "no hi ha transmissió local o comunitària" del virus, que continua importat.

El noi continua ingressat al mateix centre. Segons ha explicat Guix, el noi va anar a urgències el mateix dia que va tornar a Barcelona i al presentar la clínica se li va practicar el test. Aquest dimecres al matí s'ha confirmat el positiu. Igual que amb la primera pacient, s'estan localitzant tots els contactes per fer-ne vigilància activa. Guix ha recordat que són persones sanes i que no se'ls ha de fer res si no apareix cap símptoma. De moment, hi ha 33 contactes de la primera pacient però Guix ja ha advertit que va augmentant com una ''taca d'oli''. La primera pacient, que evoluciona favorablement, va estar a Itàlia entre el 12 i el 22 de febrer.

Vergés ha destacat que els dos casos són importats i ha assegurat que l'objectiu de les autoritats sanitàries és la ''contenció'' del virus per evitar que hi hagi transmissió a Catalunya. Vergés però ha admès que si n'hi hagués, tampoc voldria dir estar com a Itàlia, i ha posat d'exemple els ''brots'' més controlats que s'han donat a França o Alemanya. Vergés ha destacat que el sistema continua preparat per fer la detecció ràpida i que aquest potser és ''el problema'' que s'ha donat a Itàlia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit