Els dirigents de Banc Sabadell i Caixabank van negar a la comissió del Parlament que investiga l'aplicació de l'article 155 que rebessin cap tipus de pressió del Govern central o la Casa Reial perquè traslladessin les seves seus socials fora de Catalunya. El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, va garantir que no va rebre «cap trucada de pressió de ningú» i que el trasllat va respondre a una decisió «purament tècnica» i de «contingència» com a resposta a un pla que havia preparat l'entitat davant l'escenari obert a l'octubre del 2017 a Catalunya. En la mateixa línia, el president de Caixabank, Jordi Gual, va assegurar que van prendre la «dolorosa» decisió per preservar la feina dels treballadors i els estalvis dels clients.

Tant Oliu com Gual van explicar que durant els dies posteriors a l'1 d'octubre van patir fuites de dipòsits per valor de 4.600 milions d'euros i d'uns 7.000 milions d'euros al Banc Sabadell i Caixabank, respectivament. «Són molts diners, el banc tenia amplíssima liquiditat però aquella situació s'havia de tallar en sec», va assenyalar el president de Caixabank. Ambdós van advertir que aquella sortida de capital s'estava produint de manera «exponencial» i tot i que les entitats s'havien preparat per afrontar escenaris adversos no es podia donar continuïtat a una «incertesa» jurídica i econòmica.

Una decisió explicada

Els dos dirigents bancaris van comparèixer a la comissió del Parlament que investiga l'aplicació de l'article 155 a Catalunya durant l'octubre del 2017 i per donar resposta a les preguntes plantejades per Catalunya En Comú Podem, la CUP, ERC i Junts per Catalunya. Oliu, després d'argumentar la sortida de l'entitat, també va relatar com va avançar la decisió que prendria el consell d'administració el 5 d'octubre d'abandonar Catalunya al vicepresident Oriol Junqueras i a l'aleshores president, Carles Puigdemont.