Societat Civil Catalana (SCC) ha anunciat que cada divendres a la tarda, a última hora, tallarà l'accés als túnels de Vallvidrera des de Barcelona fins que s'acabin les protestes diàries contra la sentència del procés a l'avinguda Meridiana de Barcelona.

"Fins que els treballadors que passen el dia treballant a Barcelona no puguin tornar tranquil·lament a casa, els independentistes tampoc podran anar a esquiar tranquil·lament els caps de setmana", ha defensat en roda de premsa el president de l'entitat contrària a la independència, Fernández Sánchez Costa.

Sánchez Costa ha detallat que avui mateix es demanaran "els permisos necessaris" a l'Ajuntament de Barcelona i a la Generalitat per començar aquests talls a partir del divendres 6 de març, tot i que ha precisat que bloquejaran l'accés als túnels de Vallvidrera encara que no obtinguin l'autorització perquè la Meridiana també va començar sense permís de ningú.

Els talls es concretaran a l'últim semàfor que hi ha a Via Augusta abans de l'entrada als túnels de Vallvidrera, a l'altura del carrer Hort de la Vila.

Per a SCC, és "intolerable" que "un grup de radicals" fa 150 dies que tallen una de les principals vies d'accés a la capital catalana, per la qual han subratllat que circulen moltes persones "humils".

Per aquest motiu, han decidit tallar una via "de la zona alta" els divendres a la tarda, un "moment clau" per als que surten de cap de setmana.

"Catalunya necessita empatia, però empatia també implica que això que tu estàs orgullós de fer (...) quan veus que ho fan els altres veus en un mirall les conseqüències que té la teva acció", ha subratllat Sánchez Costa.

Els talls a l'avinguda Meridiana van començar després de la publicació de la sentència del procés com a mostra de rebuig a les condemnes de fins a 13 anys imposades als líders independentistes encausats pel referèndum de l'1 d'octubre de 2017 i la posterior declaració unilateral d'independència.