Una estudiant iraniana de direcció d'empreses de 26 anys, NF, està retinguda a l'aeroport del Prat des del passat dia 16 de febrer, després d'arribar amb un passaport espanyol fals procedent de l'Iran, i ha demanat asil a Espanya. La jove, originària de la ciutat de Shiraz, hauria participat en les protestes que es van registrar en aquell país entre els dies 15 i 19 de novembre de l'any passat contra el règim dels aiatol·làs, segons el diari Ara.

L'1 de febrer, N.F. va rebre al seu país una citació judicial, després ser identificada a les filmacions de la policia, i com que temia per la seva vida, va decidir fugir, gastant-se els estalvis per comprar un passaport espanyol fals i un bitllet d'avió cap a Barcelona. En arribar al Prat, la policia va detectar la falsificació i va ser detinguda.

La jove s'ha passat des del dia 16 de febrer a dependències de l'aeroport fins que un jutge li ha denegat l'asil i ha resolt la seva deportació a l'Iran. Segons el seu advocat d'ofici, Juan Miguel Jiménez Rojas, la família que té la jove a Alemanya ha reunit documents del procés obert contra ella i l'Oficina d'Asil li farà una entrevista.