La Conselleria d'Educació de la Generalitat ha publicat aquest dijous al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la resolució que estableix la preinscripció per al segon cicle d'Infantil i els ensenyaments obligatoris de l'23 de març a l'1 d'abril.

En els ensenyaments postobligatoris, la preinscripció serà de l'11 a l'15 de maig a Batxillerat i cicles de grau mitjà de Formació Professional (FP), del 29 de maig a el 5 de juny en els cicles de grau superior de FP, i per a les arts plàstiques i disseny entre el 29 de maig i el 10 de juny, ha informat el departament en un comunicat.

Quan hi ha més sol·licituds que places vacants, les sol·licituds s'ordenen seguint els criteris de prioritat i atorgant una puntuació en relació amb el centre demanat en primer lloc.

A Primària i ESO, tenen preferència els alumnes que procedeixen de centres adscrits, i per a ESO i Batxillerat, en determinats centres tenen preferència els alumnes que cursen simultàniament ensenyaments professionals de música o dansa, o que segueixen programes esportius d'alt rendiment.

Atorguen punts germans matriculats al centre o el pare, mare o tutor treballant, la proximitat a el domicili, la recepció de la família de la renda garantida de ciutadania i discapacitat, i en cas de desempat hi ha criteris com el de família nombrós o monoparental.

El període de matriculació, en el cas dels alumnes de segon cicle d'Infantil, Primària i primer curs d'ESO, es farà entre el 16 i el 22 de juny; en l'alumnat de segon, tercer i quart d'ESO tindrà lloc entre el 25 de juny i l'1 de juliol.

Novetats

  • Les novetats per a la preinscripció per al proper curs se centren en els ensenyaments postobligatoris, i s'adapta el tràmit electrònic per a la seva visualització des de dispositius mòbils.
  • També s'implanta per primera vegada la preinscripció electrònica en cicles formatius de grau mitjà i superior d'arts plàstiques i disseny.
  • La preinscripció electrònica és el tercer curs que s'implanta: en 2018-2019 va ser en els cicles formatius de grau superior, i en els de 2019-2020 va ser per als cicles formatius de grau mitjà i de Batxillerat.
  • Es farà un segon període d'assignació de places per a l'admissió en els cicles de grau superior, i al mes de setembre els alumnes que no hagin aconseguit plaça de les demanades inicialment, podran ampliar la seva sol·licitud i accedir a un cicle de la seva elecció.
  • A més, per al segon cicle d'Infantil, Primària i ESO s'han incrementat les actuacions relacionades amb la informació a les famílies, amb la publicació d'un número especial de 'Infoescola' i la difusió d'una Guia per a la preinscripció i matrícula.