L'Escola Bressol Municipal Gràcia estarà tancada «de moment» fins al 19 de març arran del cas positiu de coronavirus d'una treballadora de la llar d'infants. Així ho ha explicat en una atenció als mitjans la regidora de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa, que ha concretat que també s'ha aïllat 16 professionals del centre, és a dir, tots. «S'ha parlat amb les famílies i la direcció de l'escola i tothom està degudament informat», va dir. En l'altre cas positiu, el d'un treballador de l'àrea econòmica del consistori, s'ha procedit a aïllar 39 persones identificades com a «contactes».

En tot cas, Tarafa ha assegurat que la llista de persones en aïllament preventiu pot ser «momentània» i en les pròximes hores podria variar i escurçar-se.En els dos casos de coronavirus, els infectats es troben «molt bé» i s'haurien contagiat per contacte amb altres persones positives.

Es tracta dels primers dos casos positius per Covid-19 entre personal de l'Ajuntament de Barcelona.

La regidora de Salut també va voler transmetre un missatge de «tranquil·litat» i va insistir que l'aïllament de persones i el tancament de l'escola sencera són accions preventives. Preguntada per la possibilitat de tancar també durant uns dies el col·legi Rius i Taulet, situat al mateix recinte que l'escola bressol, Tarafa ho va descartar. Els protocols aplicats des de l'Agència de Salut Pública de Barcelona i el consistori són els mateixos que ja s'han aplicat davant altres casos i consisteixen a fer una llista de «contactes» i aïllar-los de forma preventiva.