La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies ha anunciat aquest dijous en un comunicat que els centres per a gent gran, centres cívics i ludoteques de la Generalitat tancaran durant 15 dies a causa del coronavirus.

Pel que fa als centres de dia que comparteixen edifici amb una residència, la Conselleria ha ordenat cessar les activitats dels primers i mantenir els usuaris i professionals dels segons apartats de la resta.

Els centres residencials d'atenció a la gent gran, les persones amb discapacitat i salut mental han de reforçar les mesures higièniques, suspendre temporalment els nous ingressos i restringir al màxim les visites de familiars.

Paral·lelament, el Govern ha anunciat que s'ha suspès temporalment l'activitat de dos centres de dia de la ciutat de Barcelona per haver-se confirmat un cas en cada centre de coronavirus en usuaris.

L'Ajuntament de Barcelona va anunciar dimecres que també tancava els 58 centres de gent gran de la ciutat durant dues setmanes per evitar contagis de coronavirus.

La Generalitat ha recordat que les persones que tinguin febre o símptomes respiratoris i hagin viatjat a zones de risc per coronavirus, han d'evitar visitar els centres de gent gran; que cal extremar les mesures higièniques i que els centres han de fer un registre de les visites que reben per a facilitar el seguiment en cas de nous casos.