El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, ha explicat aquest divendres que la policia catalana treballa en un possible tancament global de Catalunya en el marc dels diferents escenaris que plantegen la pandèmia de coronavirus.

En declaracions a 'El Matí de Catalunya Ràdio' que ha recollit Europa Press, Sallent ha assegurat que aquest possible tancament "no seria difícil" i que existeixen recursos per fer-ho.

Dels 17.000 efectius que integren els Mossos, Sallent ha explicat que tenen un cas de Covid-19 registrat i 30 més en aïllament per contacte, i ha afegit que necessiten tenir prou "musculatura dins del cos" per complir les directrius del pla Procicat.

Ha argumentat que s'està gestionant la pandèmia de tal manera que "l'emergència sanitària es desenvolupi a través d'un contagi progressiu", i no es produeixi un col·lapse sanitari o policial.

Sallent ha detallat que la policia catalana no s'ha coordinat amb l'Exèrcit ni hi ha contactat perquè "el sistema de salut pública garanteix la coordinació del dispositiu" a Catalunya.

Confinament a la conca d'Òdena

Sallent ha explicat el dispositiu que han impulsat per confinar les 70.000 persones de l'àrea de la conca d'Òdena (Barcelona), que està previst, en principi, els propers 14 dies, però ha recordat que la durada la decidirà el comitè tècnic del Procicat.

S'han modificat les sortides d'autopistes i autovies perquè només hi hagi dues entrades a la zona: una per a vehicles de mercaderies perquè els ciutadans tinguin aliments, medicaments i altres productes de primera necessitat, i una altra per a vehicles d'emergència i la gestió sanitària.

Ha recordat que no es deixarà sortir ningú de la conca d'Òdena, ha advertit que qui hi vulgui entrar no en podrà sortir i ha afegit que, tant Salut com els Mossos, imposaran sancions si es desobeeixen les indicacions.