El trànsit de sortida de l'àrea metropolitana de Barcelona ha baixat un 53% aquest dissabte fins a les 5 de la tarda, segons dades del Servei Català de Trànsit. En sentit entrada les xifres han baixat fins a un 51% als principals accessos de la zona. Aquest matí el trànsit ja ha tingut un descens del 42% (46% només en sentit sortida). El volum de circulació ja va patir una davallada el divendres a la tarda, quan va baixar un 24% a partir de les 4 de la tarda, després que el president del govern espanyol ja hagués anunciat que decretaria l'estat d'alarma pel coronavirus. El descens va ser del 15% de mitjana durant tot el dia en comparació amb el mateix dia de la setmana anterior.

En roda de premsa, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha celebrat que arreu del país s'hagi pràcticament reduït a la meitat la mobilitat. Ha explicat que a l'àrea metropolitana de Barcelona a les 16:15h s'havia registrat un descens del 52% dels vehicles que en sortien i un descens del 49% dels vehicles que hi entraven.

Buch ha fet públiques dades d'arreu del territori que mostren el descens de la mobilitat en vehicles. El peatge de la Roca del Vallès a les 12h havia registrat un desens del 48% en sortida i un descens del 39% en entrada. El peatge de Martorell ha reduït un 55% l'afluència en sortida i en un 14% d'entrada des de Barcelona. Per la seva banda, en el dia d'avui el Túnel del Cadí ha reduït un 86% el pas dels vehicles direcció Barcelona i un 17% cap a Puigcerdà. Afegint-t'hi dades de divendres a la nit, en total el mateix túnel hauria reduït un 66% el pas de vehicles cap a Barcelona i un 7% cap a Puigcerdà.

Davant d'aquestes dades, Buch ha agraït a la ciutadania haver reduït la mobilitat però ha dit que "no n'hi ha prou" i que cal "quedar-se a casa". "Tots hem de posar de la nostra part. Hem d'evitar que es propagui la malaltia", ha subratllat.

D'altra banda, el conseller d'Interior ha explicat que els Mossos d'Esquadra han fet tancar la nit de divendres 322 locals arreu del país i que han obert dues actes per reiteració que tindran el seu curs en el règim sancionador. Ha apuntat que la majoria de locals han fet cas de la resolució de tancament de bars i locals d'oci nocturn que va emetre el Govern divendres.