15 de març de 2020
15.03.2020

Detenen la propietària d'una protectora a Tarragona per matar 500 animals en 10 anys

La dona recollia gossos i gats de la via pública per rebre ajudes de l'administració i quan es posaven malalts o no es venien els sacrificava

15.03.2020 | 00:27
Un guàrdia civil comprova l'estat d'un gos de la protectora de Tarragona.

La Guàrdia Civil ha detingut a la província de Tarragona la propietària d'una protectora d'animals acusada de ser responsable de la mort de gairebé 500 animals. El cos policial va informar en un comunicat que a la dona se l'imputen els delictes de maltractament animal, falsificació de documents i intrusisme professional. Durant més d'una dècada, la detinguda va donar mort a gairebé 500 animals de la protectora, va exercir funcions de veterinària sense tenir la titulació i va falsificar documentació.

Els agents del Destacament de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil (Deprona) del parc natural de Delta de l'Ebre van iniciar la investigació d'aquest cas després de conèixer que a dos establiments d'una protectora d'animals de la zona es realitzaven pràctiques il·legals.

La dona, segons explica la Guàrdia Civil, recollia els animals de la via pública, sobretot gossos i gats, per rebre una aportació econòmica de les administracions públiques i entitats. Quan l'animal estava malalt o era difícil que l'adoptessin, el sacrificava.

Les dades recollides per la Guàrdia Civil revelen que el major nombre de sacrificis realitzats per la dona va tenir lloc entre els anys 2013 i 2015, amb una mitjana de 95 morts anuals. La detinguda també va falsificar receptes de veterinaris titulats, amb què comprava medicaments a empreses distribuïdores de Barcelona i Zamora.

Al mes de setembre, agents de la Guàrdia Civil van inspeccionar les instal·lacions de la protectora i van comprovar que als animals se'ls administrava vacunes, que expedia receptes i que els tractaments veterinaris els practicaven persones que no tenien cap tipus de titulació.


Convenis de col·laboració

La protectora funcionava gràcies als convenis de col·laboració que va signar amb fundacions i associacions per realitzar adopcions i mantenir-les, entitats que van arribar a pagar entre 300 i 350 euros per adopció. També rebia diners de les administracions públiques per la recollida dels animals de la via pública.

Al domicili de la detinguda i a la protectora es va descobrir gran quantitat de material quirúrgic, microxips, cartilles sanitàries en blanc, diferents medicaments, vacunes i una taula quirúrgica per a les operacions. Un veterinari titulat era el que li facilitava els microxips i les cartilles sanitàries en blanc, sense que verifiqués posteriorment l'ús que se'n feia. Després de prestar declaració davant la Guàrdia Civil, la detinguda va ser posada a disposició dels jutjats de Tortosa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook