"Menys desinfeccions i més tancar el port, l'aeroport i les vies fèrries". El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha carregat contra la mesura del govern espanyol d'enviar l'exèrcit a Catalunya per desinfectar aquestes infraestructures de Barcelona. Durant la roda de premsa telemàtica d'aquest dijous al migdia, Buch ha recordat que el president del Govern, Quim Torra, ja va demanar fa una setmana que es tanquessin el port i l'aeroport de la ciutat, a més de les instal·lacions de l'AVE. "Quan durarà la desinfecció? Minuts, hores, dies? Al cap de dos dies estarà de nou infectat? De què serveis que demanem als catalans que es quedin a casa si altres persones poden entrar i, possiblement, tinguin el virus?", s'ha exclamat el conseller.

Buch també ha lamentat que la Moncloa no hagi fet arribar cap informació oficial a la Generalitat sobre l'enviament de l'exèrcit a Catalunya per desinfectar aquests espais, i ha criticat que se n'hagi assabentat a través dels mitjans de comunicació.

El cap de l'esta Major de la Defensa, Miguel Villaroya, ha assegurat que l'exèrcit espanyol té previst actuar aquest dijous per fer desinfeccions al port de Barcelona i a l'aeroport del Prat. Són les primeres actuacions de les forces armades espanyoles a Catalunya en el marc de l'operació 'Balmis' desplegada des de la declaració de l'estat d'alarma per lluitar contra el covid-19. Segons Villaroya, l'exèrcit té desplegats 2.622 efectius a 52 ciutats de l'Estat.