Les famílies que vulguin dur a casa la gent gran que esta ingressada en residències per a protegir-los del coronaviruspodran fer-ho si l'estat de salut d'aquesta persona ho permet, sense perdre la plaça de residència.

Així ho ha anunciat avui dijous el conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què ha assegurat que avui mateix esperen poder fer el canvi normatiu necessari perquè les famílies que puguin i vulguin emportar-se a la gent gran a casa ho facin sense perdre la plaça de residència.

En la normativa vigent, si una família vol emportar-se ni que sigui temporalment el seu familiar ingressat en una residència a casa perd el dret a la plaça, una situació que El Homrani ha afirmat que es canviarà.

El conseller ha afirmat ser "conscient" de la greu situació que travessen nombroses residències d'avis ubicades a Catalunya a causa del coronavirus i la manca d'equips de protecció individual per als seus treballadors.

Per això, ha anunciat que s'està elaborant un pla per a residències de mida petita, que s'han fet equips d'emergència per evitar la desatenció en aquelles en què han emmalaltit la pràctica totalitat dels treballadors i que s'estudia obrir els albergs juvenils per acollir els menors amb pares ingressats malalts a l'hospital, entre altres mesures.