31 de març de 2020
31.03.2020
Diari de Girona

La caiguda de la contaminació, visible des de l'espai

El satèl·lit europeu Sentinel-5P mostra l'important descens durant el mes de març de concentració de diòxid de nitrogen en ciutats com Madrid, Barcelona, París o Milà . Les mesures de la pandèmia seria la causa del canvi

31.03.2020 | 14:04
La imatge difosa on s'aprecia el canvi de contaminació durant el mateix període de març a Madrid i Barcelona.

El descens de la contaminació durant el mes de març a causa de les mesures imposades per frenar el contagi de coronavirus ja són clarament visibles des de l'espai, segons el Servei d'Informació i Notícies Científiques del Ministeri de Ciència i Innovació.

El satèl·lit Sentinel-5P del programa Copernicus permet veure el descens temporal del diòxid de nitrogen en ciutats com Barcelona, Madrid, París o Milà.

El diòxid de nitrogen és la principal substància nociva que emeten els vehicles i la indústria.

El Sentinel-5P ha cartografiat la pol·lució a Europa i la Xina. Els científics del Reial Institut Meteorològic dels Països Baixos (KNMI) ha utilitzat les dades per veure tant l'estat del temps com la contaminació a Europa.

D'aquesta manera, s'ha confirmat una forta reduccio en les concentracions de NO2, segons l'agència espanyola, sobre les ciutats de Madrid, Barcelona, Milà i París.


Segons explica Henk Eskes, de l'institut holandès, s'han mesurat des del 14 al 25 de març perquè amb una franja de deu dies ja es pot començar a veure l'impacte del canvi causat pel canvi en l'activitat humana.

Científics de tot el món ja han començat a treballar per obtenir un análisi més detallat. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook