02 de abril de 2020
02.04.2020
Diari de Girona

L'atenció primària segueix 47.373 persones amb símptomes lleus

Els serveis mèdics demanen més de 1000 radiografies diàries . La consellera de Salut remarca que són pacients "possibles"

02.04.2020 | 14:51
Sanitaris al centre de dia mèdic de Bellvitge.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat aquest dijous que l'atenció primària fa seguiment de 47.373 persones amb símptomes lleus de coronavirus, i està demanant més de 1.000 radiografies diàries per seguir la clínica i decidir si cal una derivació hospitalària o si bé es pot continuar amb el seguiment a domicili.

La consellera ha remarcat l'important paper que està fent l'atenció primària, amb aquesta tasca de control domiciliària d'aquests pacients "possibles", ja sigui per telèfon o amb visites als habitatges. Fan el mateix a les residències i també en els hotels que s'han habilitat perquè persones lleus passin el confinament. Els CAP se centren especialment en els pacients respiratoris.

La primària s'ha reorganitzat, centrant-se en l'atenció als pacients respiratoris, amb equips per fer radiografies, seguiment telefònic dels possibles infectats i també amb visites a domicili amb les mesures de seguretat necessàries. Són els encarregats, ha dit Vergés, de fer el seguiment del 85% dels infectats.

També s'atenen altre tipus de pacients, ha apuntat la consellera, però la reorganització per centrar-se en el coronavirus ha suposat un "daltabaix important".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit