La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat aquest dijous que l'atenció primària fa seguiment de 47.373 persones amb símptomes lleus de coronavirus, i està demanant més de 1.000 radiografies diàries per seguir la clínica i decidir si cal una derivació hospitalària o si bé es pot continuar amb el seguiment a domicili.

La consellera ha remarcat l'important paper que està fent l'atenció primària, amb aquesta tasca de control domiciliària d'aquests pacients "possibles", ja sigui per telèfon o amb visites als habitatges. Fan el mateix a les residències i també en els hotels que s'han habilitat perquè persones lleus passin el confinament. Els CAP se centren especialment en els pacients respiratoris.

La primària s'ha reorganitzat, centrant-se en l'atenció als pacients respiratoris, amb equips per fer radiografies, seguiment telefònic dels possibles infectats i també amb visites a domicili amb les mesures de seguretat necessàries. Són els encarregats, ha dit Vergés, de fer el seguiment del 85% dels infectats.

També s'atenen altre tipus de pacients, ha apuntat la consellera, però la reorganització per centrar-se en el coronavirus ha suposat un "daltabaix important".