07 de abril de 2020
07.04.2020
Diari de Girona

El govern català encarrega a Oriol Mitjà redactar l'estratègia del desconfinament

L'informe proposarà els passos a seguir per recuperar l'activitat social i econòmica sense perdre el control de la infecció

07.04.2020 | 16:03
El govern català encarrega a Oriol Mitjà redactar l'estratègia del desconfinament

El Govern ha encarregat a l'epidemiòleg Oriol Mitjà la redacció d'un informe que traci l'estratègia a seguir un cop s'aixequi el confinament de la població, per tal de recuperar l'activitat social i econòmica sense exposar la població a un nou brot de contagis per coronavirus.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat en roda de premsa telemàtica que el nomenament de Mitjà s'ha efectuat a proposta del president de la Generalitat, Quim Torra.

L'informe, que el doctor lliurarà el president en un termini de 15 dies, es basarà en criteris científics i tècnics per proposar els passos a seguir per recuperar l'activitat social i econòmica sense perdre el control de la infecció.

En el procés de desconfinament, ha destacat Budó, serà molt important la realització de "tests massius" entre la població.

Per disposar d'aquests tests, la Generalitat ha aprovat la creació del programa Orfeu, que suposarà una inversió de prop d'1,4 milions d'euros i en una primera fase li permetrà disposar de 170.000 test PCR en un termini de sis setmanes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook