El president del Govern, Quim Torra, creu que "moltes" de les residències de gent gran més petites "segurament s'hauran de tancar". En una entrevista a 'Tarragona ràdio' aquest divendres, Torra ha lamentat la situació en aquests centres, on hi ha hagut un gran nombre de víctimes mortals i de residents hospitalitzats. El cap de l'executiu ha recordat que han classificat les residències segons la seva mida i que, mentre les més grans es podran medicalitzar, les més petites segurament hauran de deixar de prestar servei. "Moltes de les més petites les haurem, segurament, de tancar, i els seus residents portar-los a llocs individualitzats, que puguin tenir una vida més individualitzada", ha explicat.

"Ara anirem a un bon camí, i es començarà a veure ben aviat", ha garantit Torra, que ha dit ser conscient que la situació ha estat "molt dura" als centres degut a l'epidèmia. "El sistema sociosanitari no ha pogut amb l'ona i s'ha desbordat per l'arribada d'aquesta epidèmia", ha raonat Torra, que ha dit que això no significa que no s'hagin anat posant des del primer moment "remeis i plans d'accions". Amb tot, ha admès que calia "un punt d'inflexió" per canviar el rumb d'aquesta situació" i per això es va decidir traspassar les competències al Departament de Salut.

El nombre de víctimes mortals per coronavirus entre les persones que viuen a residències de gent gran a Catalunya va pujar dijous a 1.407, 229 més que les comunicades dimecres, segons el Departament de Salut. Amb dades tancades a 9 d'abril, i segons la informació que fan arribar els propis centres, hi ha 2.298 persones que viuen a residències de gent gran que tenen diagnòstic de coronavirus, 76 menys que dimecres. Aquestes persones estan aïllades, estan sent tractades i la seva atenció segueix els protocols marcats pel Departament. A més, 650 residents estan hospitalitzats, 87 menys que dimarts.