La consellera de Salut, Alba Vergés, ha alertat aquest dimarts que la possibilitat de rebrot és "altíssima" perquè el nombre d'infectats és baix. "Si no controlem bé aquest rebrot i no el fem passar per sota de la capacitat assistencial podem tornar a patir i molt", ha advertit en roda de premsa la consellera, on ha remarcat que les UCI ja estan al 80% d'ocupació ara.

Pel que fa a l'atenció primària, estan fent ara un seguiment a més de 100.000 persones. "Si no baixem aquesta tensió dels hospitals aquests possibles rebrots ens poden donar molts mals de caps i els professionals no s'ho mereixen", ha reblat Vergés, que ha subratllat que un 80% d'ocupació "continua sent molt".

Catalunya té 2.046 llits d'UCI, dels quals 1.749 són per a pacients amb coronavirus. D'aquests, estan ocupats 1.384. Vergés ha remarcat que en algun moment s'hauran de tornar a programar activitats no relacionades amb el coronavirus, i ja s'està fent en algun cas, com ara cirurgies cardíaques i oncològiques. La consellera ha constatat que hi ha operacions que no es poden demorar més.

En aquest sentit, ha indicat que cal tornar a fer un mínim d'activitat alhora que es gestiona bé el coronavirus, i és per això que ha insistit que cal "un marge de temps per baixar la tensió al sistema sanitari i poder gestionar bé els rebrots que hi haurà, de forma que no comprometin la capacitat assistencial".

Sobre les últimes dades, Vergés ha evitat de nou parlar de pic, i ha remarcat que venir d'uns dies de festa fa que calgui tenir prudències per comprovar si realment s'ha arribat al màxim o continua la fase de serralada.