14 de abril de 2020
14.04.2020
Diari de Girona

Vergés alerta que la possibilitat de rebrot és "altíssima" perquè el nombre d'infectats és baix

Les UCI estan al 80% d'ocupació i la consellera avisa que "continua sent molt"

14.04.2020 | 16:10
La consellera Alba Vergés durant la roda de premsa telemàtica.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha alertat aquest dimarts que la possibilitat de rebrot és "altíssima" perquè el nombre d'infectats és baix. "Si no controlem bé aquest rebrot i no el fem passar per sota de la capacitat assistencial podem tornar a patir i molt", ha advertit en roda de premsa la consellera, on ha remarcat que les UCI ja estan al 80% d'ocupació ara.

Pel que fa a l'atenció primària, estan fent ara un seguiment a més de 100.000 persones. "Si no baixem aquesta tensió dels hospitals aquests possibles rebrots ens poden donar molts mals de caps i els professionals no s'ho mereixen", ha reblat Vergés, que ha subratllat que un 80% d'ocupació "continua sent molt".

Catalunya té 2.046 llits d'UCI, dels quals 1.749 són per a pacients amb coronavirus. D'aquests, estan ocupats 1.384. Vergés ha remarcat que en algun moment s'hauran de tornar a programar activitats no relacionades amb el coronavirus, i ja s'està fent en algun cas, com ara cirurgies cardíaques i oncològiques. La consellera ha constatat que hi ha operacions que no es poden demorar més.

En aquest sentit, ha indicat que cal tornar a fer un mínim d'activitat alhora que es gestiona bé el coronavirus, i és per això que ha insistit que cal "un marge de temps per baixar la tensió al sistema sanitari i poder gestionar bé els rebrots que hi haurà, de forma que no comprometin la capacitat assistencial".

Sobre les últimes dades, Vergés ha evitat de nou parlar de pic, i ha remarcat que venir d'uns dies de festa fa que calgui tenir prudències per comprovar si realment s'ha arribat al màxim o continua la fase de serralada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook