15 de abril de 2020
15.04.2020
Diari de Girona

Cuixart, Turull i Rull surten de presó per reprendre la seva feina

El Departament de Justícia va obrir ahir la porta a permetre sortides laborals dels presos subjectes al 100.2

15.04.2020 | 13:27
Cuixart, Turull i Rull surten de presó per reprendre la seva feina

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i els exconsellers Jordi Turull i Josep Rull han sortit aquest dimecres de la presó de Lledoners (Bages) per reprendre les seves respectives feines, en aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari.

Cuixart i els exconsellers, que estaven confinats a l'esmentat centre penitenciari arran del decret d'estat d'alarma pel coronavirus, han pogut reprendre la seva feina després que el Departament de Justícia s'hagi obert a permetre les sortides laborals dels presos subjectes al 100.2, sempre que s'hagi reprès l'activitat laboral que exercien i el centre de treball estigui obert.

El líder de l'entitat sobiranista s'ha dirigit a la seva empresa a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), on ha arribat a les 09.10 hores, en un cotxe negre en què viatjava al seient del darrere, portant mascareta i guants.

Per la seva banda, Turull ha reprès la seva feina al despatx d'advocats Badia de Terrassa (Vallès Occidental) i Rull a les oficines dels serveis corporatius de Mútua de Terrassa.

Després de finalitzar la seva jornada de treball, Cuixart, Turull i Rull tornaran a dormir a la presó de Lledoners, on romandran aïllats de la resta de reclusos, en un altre mòdul i sense mantenir cap contacte amb altres presos, per evitar contagis.

A Cuixart i als exconsellers, en aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari, se'ls havia concedit el permís per sortir a treballar cinc dies laborables, abans de l'inici de la crisi per la pandèmia del coronavirus.

Coincidint amb la relaxació de les restriccions a la mobilitat decretades en l'estat d'alarma, el Departament de Justícia va obrir ahir la porta a permetre sortides laborals dels presos subjectes al 100.2, però per a això han d'acreditar que els centres on estan empleats han reprès la seva activitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook