El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest dijous que "ni s'ha plantejat" la qüestió dels comicis catalans i que "ningú entendria ara que hi hagués eleccions o que es posés una data".

Torra va anunciar el 29 de gener, abans que esclatés la crisi del coronavirus, que posaria data a les eleccions catalanes després d'aprovar els Pressupostos de la Generalitat, que finalment es votaran el proper 24 d'abril al Parlament.

Però la situació de Catalunya ha canviat i, en aquest context, Torra ha assegurat aquest dijous, en una roda de premsa telemàtica només amb mitjans internacionals, que "ni s'ha plantejat" el calendari electoral.

"Ningú entendria ara que hi hagués eleccions o que es posés una data," perquè cal "focalitzar tots els esforços en aquesta gravísisma situació" de la Covid-19, ha dit.

Si bé presideix "un govern independentista", ha afirmat que l'única "prioritat és protegir tots els ciutadans, votin el que votin", i "salvar vides".

"Em decebria que qualsevol partit polític tingués la temptació d'aprofitar aquesta crisi per a usos partidistes", ha afegit.

Torra ha estat preguntat així mateix per si creu que una Catalunya independent hauria respost millor a la pandèmia.

"Els estats petits i els més descentralitzats són els que han donat les millors respostes i nosaltres hem tingut un procés de recentralització i no som un Estat", ha respost.

El president català ha defensat també que els sobiranistes presos, que segons la seva opinio "no haurien de ser a la presó", surtin de les presons per anar a treballar.