La consellera de Salut, Alba Vergés, ha afirmat que la "prioritat" del seu Departament és disposar de les dades i informació sobre l'afectació del coronavirus a Catalunya i que, si les tenen, l'"obligació" és comunicar-les a la ciutadania. "Nosaltres sempre donem la informació i la donarem a tot arreu on calgui, sobretot amb transparència a la ciutadania", ha defensat Vergés, preguntada per l'ordre del Ministeri de Sanitat que demana a les comunitats autònomes comptar com a defuncions per coronavirus els casos confirmats per proves PCR o tests sigui quin sigui el lloc de la mort.

Vergés ha explicat que fins ara el Ministeri demanava les defuncions que tenen lloc en centres sanitaris i ha recalcat que precisament el nou mètode del Govern recull les morts en altres llocs, com en residències o al domicili. La diferència és que el nou recompte a Catalunya, del qual el Govern va començar a donar dades dimecres i que es basa en la informació de les funeràries, també incorpora les morts per causa possible de coronavirus.

Vergés ha explicat que aquest dijous van informar de 4.056 defuncions en centres hospitalaris per positiu de la covid-19 o bé com a sospitós, mentre que amb la nova instrucció, les defuncions són 3.821, que són aquelles defuncions confirmades per proves sigui on sigui on tenen lloc, com hospitals, residències o domicilis.