20 de abril de 2020
20.04.2020
Diari de Girona

Bargalló adverteix que el pròxim curs escolar podria començar tard

20.04.2020 | 15:41
Una aula de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB buida, foto d'arxiu

El conseller destaca que les dates per poder fer la preinscripció són la clau per evitar el retard i que treballen amb diferents escenaris possibles

El conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, ha advertit aquest dilluns que el pròxim curs escolar podria començar més tard del que és habitual, en funció de si la preinscripció es pot fer o no al maig.

En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, el conseller ha assegurat que treballen en "diferents escenaris", que van des de la tornada a les aules al maig, fins que no es pugui tornar fins a finals de setembre, i ha avisat que "si la preinscripció és al juliol, l'activitat lectiva haurà de començar més tard" del previst.

Bargalló ha considerat que amb les classes telemàtiques no han "d'aclaparar" els alumnes, ni pretendre que estiguin sis hores davant l'ordinador: "És evident que això no és Harvard, però també és evident que ens equivocaríem si intentéssim reproduir les classes presencials de manera telemàtica", ha apuntat.

Aquest dilluns, tant les escoles públiques com les concertades rebran una comunicació oficial amb indicacions sobre com dur a terme l'ensenyament de manera telemàtica, segons ha informat el conseller.

D'altra banda, Josep Bargalló ha explicat que s'han prioritzat els cursos de sisè de primària, quart de l'ESO, segon de Batxillerat i els últims cursos de cicles formatius, així com els "centres de màxima complexitat i els territoris més aïllats", a l'hora de repartir els 21.000 paquets tecnològics, per pal·liar la bretxa digital.

Respecte a l'avaluació dels alumnes, el conseller ha insistit que "cap alumne podrà treure en l'avaluació final una qualificació menor a la que ha tret en les dues primeres avaluacions" i ha afegit: "Del dotze de març i fins a finals de juny, tot el que fem no pot ser per suspendre l'alumne".

Pel que fa al professorat substitut, Bargalló ha declarat que en el cas dels professors que han tornat a la seva plaça després de, per exemple, una baixa maternal, no es mantindrà professor substitut perquè no es poden pagar "dos sous per un lloc de treball" i ha explicat que la seva proposta és cobrir totes les places que proposin els centres.

Bargalló ha assegurat que el 2020 hi haurà oposicions però que "en comptes de començar-les al juny, començaran a partir del setembre", i ha insistit que tant en el cas de la selectivitat com en el dels exàmens d'accés a la formació professional, no es tindran en compte els temaris que no s'han pogut donar a classe.

"Si arriben diners de Madrid hi haurà un suport a les colònies d'estiu" per reforçar el vessant formatiu, ha conclòs, recordant, però, que encara no saben quines condicions de distanciament social i confinament hi haurà al juliol.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook