El govern de la Generalitat preveu abonar als centres hospitalaris concertats de Catalunya 43.400 euros per cada pacient que hagi estat donat d'alta per Covid-19

Així consta en el decret llei anunciat pel Govern el passat 10 d'abril, que inclou mesures pressupostàries en relació amb el sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT).

El decret preveu que els centres sanitaris inclosos en el SISCAT, el sistema de pagament ha quedat suspès temporalment, han de percebre "mensualment un pagament fix corresponent a la facturació del mes de febrer de 2020, com a pagament a compte".

Addicionalment, el decret contempla que els centres puguin facturar l'"activitat extraordinària" derivada de l'atenció prestada en la lluita contra la Covid-19 d'acord amb una sèrie de tarifes que queden estipulades.

En concret, s'estableix un pagament de 43.400 euros per alta hospitalària per Covid-19 amb estada a l'UCI; si el pacient no ha passat per cures intensives, s'abonarà 2.500 euros per a estades d'un màxim de 72 hores i 5.000 euros per a estades més llargues.

Així mateix es pagarà 1.381,30 euros per alta de convalescència en hospitals de campanya, 942,08 euros per alta d'hospitalització a domicili i 93 euros per prova diagnòstica PCR.

A més, "mentre duri la situació d'emergència", els centres sanitaris del SISCAT que realitzin aquesta activitat extraordinària "cobraran un import corresponent a les despeses d'habilitació de nous espais per a l'ús hospitalari d'assistència relacionada amb la Covid-19", indica el decret.

Aquest import, especifica, serà el 4% de la facturació del mes de febrer de 2020 i s'abonarà mensualment mentre duri la situació d'emergència.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus