Els sistema d'informació farmacèutica de la recepta electrònica s'ha col·lapsat durant unes hores a causa d'un problema informàtic. Això ha impedit que no es poguessin repartir mascareteres.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat aquest migdia que ja s'ha restablit part del sistema informàtic de recepta electrònica després que s'hagi bloquejat a causa de la demanda de mascaretes en el marc de la pandèmia del coronavirus.

En roda de premsa telemàtica des del Palau de la Generalitat, ha concretat que durant el matí d'aquest dilluns s'han repartit 100.000 mascaretes gràcies a la col·laboració de les farmàcies, però que després ha caigut el sistema informàtic de recepta electrònica.

Davant aquesta situació, s'han posat en contacte amb el Col·legi de Farmacèutics, i els han traslladat que estaven treballant a cercar una solució.

"Mentre, la majoria de farmàcies han dispensat igualment les mascaretes i han anotat a mà les dades de la targeta sanitària", ha assegurat Budó.

La també consellera de Presidència ha insistit que "només vagin a cercar les mascaretes les persones que les necessiten", i ha demanat que ningú trenqui el confinament per anar a cercar-la perquè hi haurà para tots els ciutadans.

Crítica dels farmacèutics

El secretari del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, Jordi Casas, és qui ha donat l'alerta el matí i ha explicat aquest dilluns que el sistema d'informació farmacèutica de recepta electrònica s'ha bloquejat a causa de la demanda de mascaretes --en una hora han repartit 100.000 unitats-- en el marc de la pandèmia de coronavirus.

"Nosaltres demanem per activa i per passiva que només anessin a cercar mascaretes les persones que les necessitessin perquè la recollida fos escalonada", ha subratllat Cases en declaracions al programa 'Planta Baixa' de Tv3 recollides per Europa Press.

Farmacèutics de Barcelona han lamentat que amb el sistema caigut no només no poden lliurar mascaretes, sinó que tampoc poden lliurar material sanitari ni medicaments als clients, segons dades recollides per Europa Press.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus