Els Mossos d'Esquadra busquen un pres condemnat per homicidi que va fugir de la presó de la Roca de Vallès, aprofitant els treballs de neteja que estava duent a terme a l'entorn exterior del recinte penitenciari.

Segons han informat fonts pròximes al cas, el reclús, classificat en segon grau i que des del 2012 complia una condemna de 15 anys de presó per homicidi, havia gaudit ja d'una dotzena de permisos i d'una quinzena de sortides, sense cap tipus d'incidència.

El pres, que com la resta de població reclusa ha vist suspeses les seves sortides i permisos programats arran de l'estat d'alarma, estava ingressat al mòdul semiobert de la presó de Quatre Camins, un recinte destinat a interns que ja han iniciat els seus contactes amb l'exterior i es preparen per accedir al tercer grau.

A la presó, el reclús treballava com a auxiliar dels serveis exteriors del mòdul de Quatre Camins en què estava intern i s'encarregava d'escombrar els voltants del recinte penitenciari.

Aprofitant la seva tasca de neteja diària, el reclús es va acostar a la parada d'autobús situada a uns metres del recinte, on va pujar a un cotxe al qual l'estava esperant una altra persona i va aconseguir fugir del lloc, segons s'ha comprovat en les imatges gravades per les càmeres de videovigilància del recinte penitenciari, ha avançat el diari "El Mundo".

La policia catalana ha muntat un dispositiu per localitzar l'intern, després que un jutjat penal de Granollers (Vallès Oriental) decretés ahir la seva recerca, captura i ingrés a la presó després d'obrir-li una causa per trencament de condemna.