La consellera de Salut, Alba Vergés, ha criticat que el govern espanyol plantegi queAlba Vergés els menors només puguin sortir al carrer per fer les mateixes activitats permeses per als adults , i ha lamentat que la proposta no permeti que puguin passejar. "Nosaltres vam dir que era per poder caminar, no per omplir els nostres establiments, no per posar-hi més gent i tensió", ha indicat la consellera, que ha demanat a l'Estat que justifiqui aquesta mesura. "No ens semblava que aquesta fos la idiosincràsia, ens semblava que era per procurar la salut d'infants i adolescents, no perquè acompanyin els pares a comprar", ha insistit Vergés, que ha dit que intentaran dirimir aquesta "contradicció" amb els responsables de Salut Pública del govern espanyol.

Vergés ha defensat que el Govern "ha de fer les propostes que toquin". "Som el Govern de la Generalitat i tenim aquesta responsabilitat. No hem esperat mai que els altres ens facin la feina" ha subratllat la consellera , que confia que tindran capacitat per "incidir" en els plans de l'Estat.

Després de recordar que la Generalitat té competències en infància, ha remarcat que el Govern sempre ha justificat les seves decisions, i ha demanat a l'altra part que també ho faci. "Lluitarem per allò que hem decidit aquí", ha assegurat.

Sobre el pla de desconfinament en general, la consellera ha constatat que aquesta situació durarà moltes setmanes, i no es podran dirimir tots els aspectes en 15 dies, ni tampoc han de quedar escrits en un document "que vagi a missa". Al seu parer, ha de ser un "pla obert", que doni mètode i criteri per prendre decisions.

També ha defensat que estigui territorialitzat, que els diferents municipis, pobles i barris el puguin aplicar en funció de la seva realitat.

En tot cas, ha insistit que tots els passos han de ser segurs, i no s'aplicarà cap mesura si epidemiològicament no està indicada.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus