22 de abril de 2020
22.04.2020
Diari de Girona

El govern espanyol definirà els territoris de desescalada asimètrica d'acord amb les autonomies

Ábalos: "Ho volem decidir conjuntament perquè tingui eficàcia i perquè aquesta desesacalada sigui ordenada i pacífica"

22.04.2020 | 21:07
El govern espanyol definirà els territoris de desescalada asimètrica d'acord amb les autonomies

El govern espanyol preveu definir els àmbits d'aplicació territorial de desescalada asimètrica en una comissió creada ad hoc on estan presents representants de l'admnistració espanyola i de les Comunitats Autònomes. Així ho ha assegurat aquest dimecres el ministre de Transports, José Luís Ábalos, que ha apuntat que el seu executiu busca sobretot "una presa de decisions conjunta" des de la "cooperació" amb els territoris. Ábalos ha apuntat que aquestes delimitacions no tenen perquè respondre a límits provincials o administratius, sinó que seran aquells que la comissió "regui convenient". En tot cas "ho volem decidir conjuntament perquè tingui eficàcia i perquè aquesta desesacalada sigui ordenada i pacífica".

Segons el ministre de Transports, la concreció de si aquestes velocitats diferents de desconfinament es faran per CCAA, províncies o per altres criteris dependrà de les recomanacions d'un comitè tècnic constituït on hi estan representats els governs territorials.

Es tracta, ha dit el ministre, d'una mà estesa a la "col·laboració" per assolir una "presa de decisions conjunta".

Ábalos ha comparegut a La Moncloa per insistir en la proposta del president del govern espanyol, Pedro Sánchez de teixir pactes per la recuperació a totes les CCAA i ajuntaments, una proposta que no ha obtingut bona acollida per part del PP.

En aquest sentit ha advertit els populars que "punxar el pacte" equival a "punxar la confiança dels ciutadans". Cal –ha dit- "actuar de bona fe" perquè "no té cap sentit enfocar la qüestió des d'un punt de vista oportunista".

En tot cas el ministre ha reclamat a totes les institucions de l'estat "s'involucrin en uns pactes de reconstrucció".

Ara, ha afirmat, "és de pura lògica que les CCAA i els ajuntaments tinguin una participació activa" en aquesta desescalada. "Les diverses administracions han de tenir presencia i participar en aquests pactes de reconstrucció", ha dit.
Text

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook